Ex interiors

Nieuws

GENOMINEERD VOOR INTERIEUR VAN HET JAAR

Als onderdeel van de Architectenweb Awards wordt elk jaar de prijs voor ‘Interieur van het Jaar’ uitgereikt. Met het project BPD Burgerweeshuis zijn gekozen tot één van de zes genomineerden. 

Architectenweb schrijft over het ontwerp: 

"Transformatie Burgerweeshuis – Ex Interiors
Het door architect Aldo van Eyck ontworpen Burgerweeshuis in Amsterdam is maar kort gebruikt waar het voor bedoeld was. Na een lange periode van leegstand en tijdelijk gebruik is het gebouw nu gerenoveerd naar ontwerp van architect Wessel de Jonge en is er een gelaagd interieur aan toegevoegd door Ex Interiors. Zo kan het gebouw nu gebruikt worden als kantoor voor gebiedsontwikkelaar BPD.

Het oorspronkelijke ontwerp van het gebouw heeft Ex Interiors als startpunt gebruikt voor het nieuwe interieur. De oude indeling is als basis gebruikt voor het nieuwe interieur, met informele ontmoetingsruimtes onder de grotere koepels en de werkplekken onder de kleinere koepels. De toegevoegde vlakken op de vloeren en wanden en de groepering van het meubilair is op de ritmiek van de ruimte afgestemd. Een studie naar het kleurgebruik door Aldo van Eyck informeerde vervolgens ook nog het interieur hier.

Het nieuwe interieur voor het Burgerweeshuis is geen allemansvriend, ziet de jury. De sobere vormgeving en kleurstelling gaan voorbij het modieuze, maar laten het ontwerp van Aldo van Eyck stralen en de nieuwe functie passen als een handschoen. Op alle vlakken erg goed uitgewerkt, vindt de jury."  

EOSTA - INGREDIëNTEN VOOR CIRCULAIR ONDERNEMEN

Duo-interview met Jaap Logge en Odette Ex over het circulaire project Eosta, waarin zij gepassioneerd vertellen over het circulaire speelveld, vertrouwen en gedrevenheid.

TANDHEELKUNDE GENOMINEERD VOOR EUROPEAN HEALTHCARE DESIGN AWARD

Het interieur van Tandheelkunde (Radboud UMC) is genomineerd voor de European Healthcare Design Award, categorie Interior Design & Arts. 

INSIDE/ INSIDE MAAKT DUURZAAM INTERIEUR MEETBAAR!

Dutch Green Building Council (DGBC), NIBE en

Ex Interiors hebben vandaag tijdens de beurs Material Xperience een nieuw gezamenlijk initiatief aangekondigd: INSIDE/INSIDE.

HOE MILIEUVRIENDELIJK IS JOUW INTERIEUR? KOM NAAR MATERIAL XPERIENCE EN DEBATTEER MEE!

15 maart organiseren wij met Dutch Green Building Council (DGBC), NIBE en de Founding Partners een debat over het belang van een gezond interieur. 

TANDHEELKUNDE WINNAAR NIJMEEGSE ARCHITECTUURPRIJS!

“De jury was al onder de indruk ...  maar viel binnen van de ene in de andere aangename verrassing. De manier waarop het interieur is aangepakt – ... – zijn een feest.” lees de ACN en deGelderlander

ZORGVULDIG REVITALISEREN

Artikel uit NAW waarin Odette Ex en Wessel de Jonge duiding geven aan de uitdagende opgave die zij aangingen om het wereldvermaarde Burger- weeshuis van Aldo van Eyck, te behouden maar ook ruimte te maken voor nieuw gebruik door het BPD.

CIRCL IN INSIDE INFORMATION

Het projectinterieur is voortdurend aan verandering onderhevig. Interieurkenners Françoise Bronner en Kitty de Groot doen voor Inside Information verslag van recente ontwikkelingen op dit gebied. Dit keer een artikel over het circulaire Paviljoen Circl.

FOCUS MAGAZINE 2017

Al lange tijd vragen wij ons af waarom er niet een platform is waar inzichtelijk wordt hoe duurzaam en gezond een interieur is? Samen met de Dutch Green Building Council (BREEAM certificering) en het Nibe willen we hiervoor een interieurplatform opzetten.

RENOVATIE TANDHEELKUNDE WINT NRP GULDEN FENIKS

5 juli zijn de winnaars van de NRP Gulden Feniks 2017 bekend gemaakt. Ex Interiors is samen met Wiegerinck en Inbo winnaar geworden voor de renovatie van Radboud UMC Tandheelkunde.

NOMINATIE VOOR GULDEN FENIKS 2017

Het project Tandheelkunde van de Radboud UMC is in de categorie renovatie genomineerd voor de Gulden Feniks 2017. Voor meer informatie klik hier

 

 

 

 

DUDE - ODETTE EX GASTREDACTRICE

Ex stelt vast dat het Nederlandse of eigenlijk Europese aanbestedingsbeleid haar vak, maar ook aanpalende vakgebieden en de gehele ontwerpwereld uitholt, en ze maakt zich daarover grote zorgen. 

ARC16 INTERIEUR ODETTE EX VOORZITTER

De ARC16 Interieur nominaties zijn bekend! Klik hier voor de keuzes die de jury onder leiding van Odette Ex heeft gemaakt.

BNI PRIJS 2016 ODETTE EX VOORZITTER

Met trots heeft de BNI Odette Ex als juryvoorzitter van de BNI-prijs 2016 gepresenteerd.

ODETTE EX IN DESIGN BOARD SCHIPHOL

Op Schiphol staan ingrijpende aanpassingen te gebeuren om de grote passagiers stromen te kunnen verwerken. Om de kwaliteit van de architectuur te borgen is een Design Board opgericht. Odette Ex is daarin als interieurarchitect vertegenwoordigd.

HUIS DE WIERS OP TV

Een mooie reportage van Huis de Wiers waarin Odette Ex en Jaco de Visser uitleggen wat de plek en het huis zo bijzonder maken. Klik hier voor de verwijzing naar de uitzending van BinnensteBuiten.

EN DE WINNAAR IS ....

De jury looft het menselijk inzicht van Odette Ex. Het idee om de kantine in de fabriek te plaatsen, midden in het kloppend hart van Auping, is een geweldige vondst. Lees meer op deze site en bekijk de film

WIJ ZIJN PER DIRECT OP ZOEK NAAR EEN INTERIEUR - / BOUWKUNDIGTEKENAAR

klik hier voor meer informatie

DESSO&EX THE COLLECTION IS GELANCEERD TIJDENS DE DDW

Deze week wordt de Desso&Ex the collectie tijdens de Dutch Design Week gelanceerd! In het bladerboek en op de film is de hele collectie te zien.

EX INTERIORS TWEEMAAL GENOMINEERD!

Met trots berichten we dat de jury van zowel de ARC15 Interieur Award als The Great Indoors Award ons heeft genomineerd voor het C2C project Koninlijke Auping.

AMBASSADE KIEV

Ons eerste bezoek aan Kiev vormt het startsein voor de herinrichting van de ambassade.

ROLAND HOLST COLLEGE

Deze week gaan we beginnen met de eerste verkennigen voor het Roland Holst College in Hilversum.

BOLWERK (BIJNA) KLAAR!

Het Bolwerk 's-Hertogenbosch het bijzondere pavlijoen aan de Dommel is (bijna) klaar!

DOMUNDER WINT INTERNATIONALE PRIJS

  • DOMunder een project van JDdV Architecten en Tinker wint internationale prijs Museum + Heritage Award for Excellence 2015. GEFELICITEERD! klik hier voor meer informatie

EENHEID DOOR VERBINDING

Interview met Odette Ex in deArchitect april 2015 over nieuwe werkvormen die elkaar in rap tempo opvolgen.Het ideale concept lijkt nog niet gevonden. Volgens interieurarchitect Odette Ex ligt de oplossing in het zoeken naar verbindingen.

 

ALD AUTOMOTIVE IN DE ARCHITECT

Mobiliteit, experience, verbinden, inspireren, ontmoeten en bewegen. Aan de hand van deze thema´s heeft  Ex Interiors een bijzonder interieur gemaakt voor ALD Automotive. Het project wordt nu belicht in de Architect. Lees hier het artikel.

BESTUURSGEBOUW IN STYLEPARK

Het ontwerp van Ex Interiors voor de herinrichting van de begane grond van het Bestuursgebouw van de Universiteit van Utrecht wordt in online magazine Stylepark belicht. Lees het artikel.

CHRISTELIJKE HOGESCHOOL EDE

Ex Interiors heeft het nieuwe interieur van de herinrichting en uitbreiding van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) ontworpen. Deze week is de nieuwbouw in gebruik genomen: een aangename verblijfsplek met een eigentijds karakter.

MELKFABRIEK GENOMINEERD

De Melkfabriek in Hilversum is genomineerd voor de vierde Hilversumse Architectuurprijs. Inbo was verantwoordelijk voor de respectvolle renovatie van de Melkfabriek. Ex Interiors veranderde de holle fabriekshal in een aangenaam atrium.

DEFINITIEF ONTWERP RADBOUD UMC

Ex interiors en Wiegerinck architecten werken samen aan de renovatie en herinrichting van de faculteit Tandheelkunde van het Radboud UMC in Nijmegen. Het definitieve ontwerp is deze week goed gekeurd.

PUBLICATIE BESTUURSGEBOUW UU

In opdracht van de Universiteit Utrecht maakte Ex Interiors een ontwerp voor de herinrichting van de begane grond van het Bestuurgesbouw in Utrecht. Meubelfabrikant Zeitraum heeft beelden online staan. 

KONING WILLEM-ALEXANDER BIJ OPENING AKOESTICUM

Koning Willem-Alexander  was vrijdag 23 januari aanwezig bij de officiële opening van het Akoesticum in Ede. Ex Interiors ontwierp het interieur voor dit muzikale gebouw en was ook vertegenwoordigd.

HOGESCHOOL VAN AMSTERDAM

Ex Interiors gaat in opdracht van de Hogeschool van Amsterdam het interieurontwerp maken voor het perceel Onderwijs & Onderzoek van het Rhijnspoorgebouw in Amsterdam. Het is een co-creatie met Powerhouse Company en Concern.

WERELD WIJD WERKEN

Ex Interiors gaat in samenwerking met 3W, de shared service organisatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de komende jaren een aantal interieurontwerpen maken voor de Nederlandse ambassades en consulaten in het buitenland.

AUPING OPENT NIEUW HOOFDKANTOOR

Koninklijke Auping opende onlangs hun nieuwe hoofdkantoor in Deventer. Ex Interiors ontwierp hiervoor een bijzonder cradle-tot-cradle interieur waarin zowel het erfgoed als de creativiteit van het bedrijf tot uiting komt.

DEFINITIEF ONTWERP STICHTSE VECHT

Ex Interiors verzorgt de herinrichting van het voormalig GAK gebouw in Maarssen. In 2015 zullen de ambtenaren van de gemeente Stichtse Vecht hier aan de slag gaan volgens het principe van Het Nieuwe Werken. Het definitieve ontwerp is afgerond.

ONTWERP MELKFABRIEK HILVERSUM

CRM Resultants verhuist naar de Melkfabriek in Hilversum. Ex interiors gaat het ontwerp maken voor deze mooie, nieuwe  locatie van CRM. Ex Interiors huisvestte al eerder Dudok Wonen in dit monumentale gebouw.

ODETTE EX REIKT ARC14 INTERIEUR UIT

Odette Ex maakte, als hoofd van de jury, afgelopen donderdag bekend wie de winnaar van de ARC14 Interieur was. De ARC14 Award bekroond ieder jaar het allerbeste werk in Architectuur, Interieurarchitectuur en Stoelontwerp. 

MELKFABRIEK IN PI MAGAZINE

Ex Interiors gaf het kantoor van Dudok Wonen een plek in de Melkfabriek in Hilversum en richtte het atrium in als open werkomgeving. In het decembernummer van Pi magazine krijgt dit project uitgebreid de aandacht.

START BOUW TOBIASSCHOOL

Eind november gaat de vernieuwbouw van de vrije Tobiasschool in Amsterdam officieel van start. Ex interiors ontwierp volgens het antroposofisch gedachtegoed het interieur voor deze vrije school voor kinderen met een zorgindicatie.

EERSTE GASTEN AKOESTICUM

De Frisokazerne in Ede is getransformeerd tot een trainingscentrum voor muziek, dans en theater, met een studiecentrum, hotelkamers en een restaurant. Akoesticum, waarvoor Ex Interiors het interieur verzorgde, ontvangt nu haar eerste gasten. 

DAK OP BOLWERK SINT-JAN

Het dak van het nieuwe informatiecentrum en horecagelegenheid Bolwerk Sint-Jan in Den Bosch is gestort. Ex Interiors maakt, met oog voor de historische kwaliteit van de locatie, een hedendaags interieurontwerp voor dit gebouw. 

ALD AUTOMOTIVE OPENT DEUREN

Mobiliteit, experience, verbinden, inspireren, ontmoeten en bewegen. Aan de hand van deze thema´s heeft  Ex Interiors een nieuw interieur gemaakt voor het mobiliteitscentrum van ALD Automotive. Lees hier het persbericht.

PUBLICATIE INSIDE INFORMATION

In de Inside Information van oktober worden het TNT Centre, het kantoor van de William Schrikker Groep en de Achmea Campus belicht. In alle projecten weet Ex Interiors volgens de auteur “de juiste snaar” te raken.

ODETTE EX OP ECOBOUW

Odette Ex spreekt op 24 september a.s van 16.35 - 16.55 uur op het hoofdpodium van Ecobouw 2014 in de Jaarbeurs Utrecht. U bent van harte welkom. Bekijk hier het programma.

DUURZAME BOUWVROUW 2014

Odette Ex is vanwege haar uitzonderlijke prestaties op het gebied van duurzaamheid genomineerd voor de Duurzame Bouwvrouw Award 2014. U kunt nog stemmen tot 22 september a.s. Breng hier uw stem uit (scrol tot onder de portretten).

HERINRICHTING RADBOUD UMC

Ex interiors en Wiegerinck architecten maken samen een ontwerp voor de renovatie en herinrichting van de faculteit Tandheelkunde van het Radboud UMC in Nijmegen.

EX INTERIORS IN EIGENHUIS EN INTERIEUR

Ex Interiors komt uitgebreid aan bod in het augustusnummer van Eigenhuis & Interieur. Een portret van Odette Ex en vier projecten in beeld. Brasserie Joris, het Hoofdkantoor van Achmea, Huis de Wiers en Woonhuis Woerden.

ODETTE EX JURYVOORZITTER ARC 2014

Met de ARC Award worden goede en mooie interieurs bekroont. Daarnaast stimuleert de prijs innovatie op het gebied van interieurontwerp. Dit jaar zal Odette Ex de jury voorzitten. 

AANDACHT VOOR HET NIEUWE WERKEN

Forbo magazine gaat deze maand over actuele ideeën in de kantoorinrichting. Aan de hand van de Ex projecten TNT, Achmea Campus en de William Schrikkergroep wordt een helder beeld geschetst van het Nieuwe Werken. 

DUURZAME BOUWVROUW 2014

De nominaties voor de Duurzame Bouwvrouw Award 2014 zijn bekend gemaakt. Vindt u dat Odette Ex deze titel verdient, breng dan uw stem uit en klik hier.

ALD AUTOMOTIVE

Sinds eind 2013 is Ex Interiors aan het werk voor autolease maatschappij ALD Automotive. De afronding van het Definitief Ontwerp is in zicht.  

EX IN TIJDSCHRIFT SCHOLENBOUW

Editie #11/2013 van het tijdschrift Scholenbouw besteedt aan de hand van de EX-pertises Duurzaamheid en het Nieuwe werken aandacht aan de projecten Hogeschool Utrecht, Achmea Campus Apeldoorn en Universiteit Leiden. 

 

 

JDDV WINT RIETVELDPRIJS 2013

Victas Centrum voor Verslavingszorg heeft de Rietveldprijs 2013 gewonnen. Gefeliciteerd JDdV Architecten!

ACHMEA IN DE INSIDE INFORMATION

"De Hoge Veluwe in en om kantoor" dat is de naam van het artikel over de Achmea Campus deze maand in de Inside Information.

HEDY D'ANCONAPRIJS 2014

  • VICTAS van JDdV Architecten is genomineerd voor Hedy d' Anconaprijs 2014 voor excellente zorgarchitectuur. 

FRANSE AMBASSADE

Ecophon besteedt in hun case study aandacht aan de Franse Ambassade, klik hier.

SIGMAX GENOMINEERD

Sigmax genomineerd voor de Abe Bonnemaprijs 2013.

AUPING

Auping heeft Ex Interiors de opdracht gegund voor het interieurontwerp van hun nieuwe kantoor in Deventer. Het Nieuwe werken is daarbij het uitgangspunt.

ARC 13

Achmea Campus Apeldoorn ingezonden voor de ARC 2013 prijs. Stem op dit project via deze link.

GOODMAN IN DE PERS

Nimbus besteed in hun berichtgeving naar de pers uitgebreid aandacht aan het project Goodman Brussel. Het ontwerp van Ex Interiors stimuleert "activity based working".

ACHMEA IN DE PI

Omarmd door de Veluwe. Verzekeraar Achmea betrok onlangs een kantoorcampus aan de rand van Apeldoorn, waar je letterlijk in het groen kunt werken. Lees meer over dit project in de april editie van PI.

ODETTE EX IN FORBO CAMPAGNE

Odette Ex verwoordt haar visie in de campagne Voorlopers van Forbo. Bekijk hier het interview.

NOMINATIE SIGMAX

Het Sigmax gebouw is genomineert voor de BNA prijs Gebouw van het Jaar 2013. Lees hier meer over de nominatie.

SWUNGHOUSE UTRECHT

Begin maart is het tweede Swunghouse geopend!

GOODMAN BRUSSEL OPGELEVERD

In oktober vorig jaar begonnen en volgende week klaar, het nieuwe kantoor voor het internationaal opererende Goodman Management Services. 

EEN NIEUWE UITDAGING!

Ex Interiors en Wiegerinck Architecten gaan samen aan de slag voor Symbiant!

ENEXIS DEN BOSCH EN ZWOLLE

Wij hebben recentelijk zowel de aanbesteding voor Enexis Den Bosch als die van Enexis Zwolle binnen gehaald.

Ex Interiors gaat aan de slag om daar twee nieuwe en inspirende kantoren voor te maken.

WILLIAM SCHRIKKER OPGELEVERD

Op deze website kunt u onze ontwerptekeningen nog even zien, de foto's zijn in de maak.

DE TRIODOSBANK KIEST VOOR EX INTERIORS

Voor hun nieuwe duurzame kantoor heeft de Triodos bank gekozen voor Ex Interiors. Daar zijn we trots op en we zullen u in de loop van het project regelmatig informeren.

ODETTE EX GASTSPREKER OP ARCHITECTUURDAG

Odette Ex is op 8 november 2012 naast Thomas Rau gastspreker bij Baars & Bloemhoff.

Thema van de architectendag (klik) zal zijn 'duurzaamheid binnen de interiuerarchitectuur'

BAR BRASSERIE JORIS OPEN!

Vrijdag 15 juni 2012 is na een intensieve verbouwing Bar Brasserie Joris geopend in IJselstein. Kijk op de site hoe bijzonder deze plek is geworden.

HNW VAN START BIJ ENDINET EINDHOVEN

De medewerkers van Endinet (een dochter onderneming van Alliander) zijn deze week begonnen met Het Nieuwe Werken in hun nieuwe kantoor aan de A2 in Eindhoven.

UNIVERSITEIT LEIDEN

In samenwerking met Inbo Rotterdam werken we aan de inrichting voor de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Universiteit Leiden. Binnenkort volgt hierover meer informatie.

BOS- EN DECKGEBOUW OPGELEVERD!

De eerste twee kantoorgebouwen van de Achmea Campus zijn opgeleverd; eind dit jaar zal het groots opgezette vergadergebouw worden opgeleverd.

BEST OFFICE AND BUSINESS DEVELOPMENT

TNT Centre is een van de drie finalisten voor de prestigieuze MIPIM Awards 2012 in de categorie ‘Best Office and Business Development’.

STEM MEE KLIK HIER 

WILLIAM SCHRIKKER GROEP

De WSG groep heeft voor ons gekozen voor maken van een ontwerp voor hun nieuwe kantoor vanwege onze veelzijdigheid, conceptmatig denken en ervaring met duurzaamheid. Dank.

TNT CENTRE OP YOUTUBE

Eind september opent TNT Centre haar deuren, de film geeft u een kijkje in de ontwikkeling van dit prestigieuze project.

ALD AUTOMOTIVE OPENT DEUREN

Mobiliteit, experience, verbinden, inspireren, ontmoeten en bewegen. Aan de hand van deze thema´s heeft  Ex Interiors een nieuw interieur gemaakt voor het innovatieve mobiliteitscentrum van ALD Automotive. Eind oktober vindt de feestelijke opening plaats. Lees hier het persbericht.

button