Ex interiors

De Melkfabriek

Meer informatie

Project de Melkfabriek
Locatie Hilversum
Opleverdatum 2012
Opdrachtgever Dudok Wonen
Architect Inbo Woudenberg
Oppervlakte 2350 m2

In de historische Melkfabriek in Hilversum wordt wonen en werken gecombineerd. Ex Interiors nam bestaande elementen en de typische kleuren van de Melkfabriek als uitgangspunt voor het interieurontwerp. Deze combineerde het bureau met hedendaagse interieuronderdelen en warme, robuuste materialen. Heden en verleden versterken elkaar en zorgen samen voor een nieuwe ruimtelijke beleving.

De eyecatcher van de Melkfabriek is de centrale hal, het atrium, met een semi-openbare functie. Die hal met de indrukwekkende schaaldaken was vroeger heel imponerend en dat voel je nu opnieuw. Door in de vloer van grote atrium een groot gat te zagen, kon de ruimte in de kelder bij het atrium worden getrokken. Het werkplein ligt centraal in het atrium en bestaat uit aanland plekken en informele werkplekken. Hier omheen zijn concentratiewerkplekken gecreëerd. Aan de buitengevel bevinden zich de vergader- en kantoorruimtes.

Om in het atrium - van origine een holle ruimte - een aangenaam binnenklimaat te creëren, is veel aandacht besteed aan akoestiek. Op de verdieping is bijvoorbeeld een gordijn(wand) gecreëerd van hergebruikte lappen, geverfd in de kleuren van de melkfabriek. Samen met het speciaal voor dit project ontwikkelde tapijt draagt dit bij aan een goede akoestiek.

Monument met uitsraling

De Melkfabriek in Hilversum heeft een nieuwe bestemming gekregen. Er is een mix van wonen en werken gerealiseerd. Ex Interiors gaf het kantoor van Dudok Wonen een plek in dit industriële gebouw en richtte het atrium in als open werkomgeving. Bestaande elementen en kleuren van de Melkfabriek waren uitgangspunt voor het interieurontwerp. 

button