Ex interiors

Huisartsenpraktijk

Meer informatie

Project Huisartsenpraktijk
Locatie Amersfoort
Opleverdatum 2012
Architect Jaco D. de Visser

De opdracht betreft een interieurontwerp en bouwkundige aanpassingen en toevoegingen van de Huisartsenpraktijk in de plint van gebouw De Koppel te Amersfoort. De opdracht wordt in samenwerking met JDdV Architecten ontworpen en uitgevoerd. Het gaat om een ontwerp voor de HOED praktijk (Huisartsen Onder Eén Dak) waarvoor binnen het casco opgeleverde gebouwdeel een inbouwpakket wordt ontworpen en waarbij de uitvoering tot aan oplevering wordt begeleid.

Een grote uitdaging van project is het bij elkaar brengen van het complexe programma van eisen, de strikt geldende regelgeving binnen de gezondheidszorg en het vervullen van de diverse wensen van de verschillende huisartsen als eindgebruikers. Wat een gezamenlijk doel is van ons als ontwerpers en de huisartsen als opdrachtgever, is het streven naar een onconventioneel interieur voor een dergelijke functie. Ruimtelijkheid, licht, natuurlijk materiaalgebruik worden ingezet zonder om een functioneel en duurzaam resultaat te bereiken.

Het gezamenlijke doel van ons als ontwerpers en de huisartsen als opdrachtgever, is het streven naar een onconventioneel interieur voor een dergelijke functie. Ruimtelijkheid, licht, natuurlijk materiaalgebruik worden ingezet zonder om een functioneel en duurzaam resultaat te bereiken.

button